Siirry pääsisältöön

Työpisteen käyttöönotto

Työpisteen käyttöönottoon liittyvät asiat kuvataan tässä luvussa.

Tuotanto

Visma Nova -tuotanto-ohjelma on oltava aktivoituna, jotta Työpiste-ohjelmaa voidaan käyttää. Tuotanto-ohjelmassa Tuotanto-välilehdelle siirretyt työt näkyvät Työpiste-ohjelmassa.

Jos työpisteen asetuksissa on määritettynä optio Näytä myös tuotannon työjonon työt, näkyvät Työpiste-ohjelmassa myös Työjono-välilehdellä olevat työt.

Työpisteen asetukset

Pääset työpisteen asetuksiin valitsemalla Asetukset | Työpisteen asetukset.

Työpisteen asetukset.

Jos haluat, että ohjelma avaa tuotantoajo ikkunan viimeisen tehdyn työvaiheen jälkeen, valitse asetuksien valinta Avaa tuotantoajo viimeisen vaiheen jälkeen. Kun viimeinen työvaihe on kuitattu valmiiksi, ohjelma avaa automaattisesti Tuotantoajo -ikkunan. Tuotantoajon jälkeen ohjelma sulkee tuotantoajo ikkunan automaattisesti.

Information

Huom! Tuotantoajo ikkuna ei aukea silloin, jos viimeisen vaiheen keskeytys tai valmis kuittauksessa Valmiit kenttään on syötetty määräksi 0, vaikka optio olisikin aktivoitu.

Näytä myös tuotannon työjonon työt -optio mahdollistaa, että myös tuotannon työjonon työt näytetään työpisteessä.

Jos työvaihe sisältää linkin tulostettavaan tiedostoon, voit pyytää ohjelmaa kysymään sen tulostamista valitsemalla option Kysy linkin tulostus kun vaihe aloitetaan.

Voit myös selkeyttää värein työpistenäyttöä valitsemalla option Korosta väreillä työjonon tapahtumat. Tällöin työvaihetta aloitettaessa ohjelma näyttää seuraavan mahdollisen työvaiheen vihreällä. Tämä koskee niitä työvaiheita, jotka työpisteessä pystytään aloittamaan seuraavaksi. Ominaisuus ei koske tuotannon Työjono-välilehdellä olevia töitä.

Työpisteen työjonossa näkyy oletuksena myös rivit, joiden alityöt eivät ole vielä valmiita. Nämä rivit näkyvät oranssilla silloin, jos optio Korosta väreillä työjonon tapahtumat on valittuna. Mikäli et halua kyseisten rivien näkyvän taulukossa, poista valinta kohdasta Näytä | Näytä kaikki. Viimeinen valintasi asetuksen Näytä | Näytä kaikki osalta jää muistiin.

Leimauksien henkilöroolit -kentässä voit rajata ne roolit, jotka haluat näkyvän Leimauksen aloitus -ikkunan pudotusvalikossa. Henkilöiden rooleja ylläpidetään alitusnäkymän

| Asetukset | Henkilörekisteri –valinnan kautta. Jätä kenttä tyhjäksi, jos haluat ohjelman listaavan kaikki henkilöt pudotusvalikkoon.

Vastasiko tämä kysymykseesi?