Siirry pääsisältöön

Varmuuskopiointi

Tässä luvussa kuvataan tietokantojen varmuuskopiointi ja palautus.

Yleistä

Varmuuskopiointi ja palautus on pääkäyttäjälle tarkoitettu toiminto, jonka avulla voit varmuus kopioida Visma Novan käyttämiä tietokantoja SQL Serveristä.

Information

Aloitusnäkymän varmuuskopiointitoimintoa voidaan käyttää ainoastaan tietokoneelta jossa on Microsoft SQL Server.

Information

Visma Nova asennusvaltuutettu tekee asennuksen yhteydessä automaattisen varmuuskopioinnin Microsoft SQL Server työkaluilla tai Visman toimittamilla tiedostoilla.

Varmuuskopion voi ottaa vain pääkäyttäjäryhmään kuuluva käyttäjä.

Varmuuskopiointi toimenpiteet

Varmuuskopiointi

  1. Käynnistä Visma Nova ja valitse

    | Hallinta | Varmuuskopiointi ja palautus.

  2. Merkitse Tehtävä-sarakkeessa toiminnoksi Kopioi ja valitse kopioitavat tietokannat aktivoimalla Valittu-sarakkeen ruutu.

  3. Paina Näytä valitut -painiketta. Mikäli haluat vielä muuttaa tehtäviä, valitse Näytä | Tietokannat ja tee muutokset.

  4. Käynnistä varmuuskopiointi painamalla Suorita valitut. Kopioinnin jälkeen tulee ilmoitus Valmis.

  5. Kopioi tietokannat ulkoiselle medialle esim. USB-levylle. Säilytä varmuuskopiot huolellisesti!

Information

Varmista, että hakemistopolun nimi ei sisällä erikoismerkkejä tai skandinaavisia kirjaimia.

Palautus

Tietokannan palauttaminen kirjoittaa olemassa olevan tietokannan päälle.

Information

Varmista, että et palauta tietokantaa väärästä/liian vanhasta varmuuskopiosta.

Tietokantaa ei voi palauttaa, mikäli varmuuskopiota ei ole koskaan otettu, sen sijainti / nimi on kirjoitettu väärin tai jos siihen on avoimia tai katkaisemattomia yhteyksiä. Varmista ennen palautusta, ettei tietokanta / kannat ole käytössä.

Information

Suosittelemme, että varmuuskopioiden palautukset tekee asianmukaisen koulutuksen saanut henkilö, SQL Serverin omilla työkaluilla.

Toimenpiteet:

  1. Käynnistä Visma Nova ja valitse

    | Hallinta | Varmuuskopiointi ja palautus.

  2. Valitse palautettavan tietokannan Tehtäväksi Palauta ja merkitse tietokanta Valittu -valinta.

  3. Valitse Näytä valitut. Mikäli haluat vielä muuttaa valintoja, tee se valitsemalla Näytä | Tietokannat. Muussa tapauksessa valitse Suorita valitut. Ohjelma varmistaa tietokannan palauttamisen, ettei sitä suoriteta epähuomiossa. Palauttamisen jälkeen tulee ilmoitus Valmis.

Vastasiko tämä kysymykseesi?