Tunnuksen luonti
Voit lisätä arkistointitunnuksia Ominaisuudet-ikkunan vasemmassa reunassa olevan puurakenteen kautta seuraavasti:
Aktivoi ensin se kansio, jonka alle haluat tunnuksen perustaa, esim. päätason Arkisto-kansio.
Paina Lisää arkistointitunnus puurakenteen työkaluvalikosta.
Syötä avautuvaan apuikkunaan haluamasi tunnus (esim. numero) ja paina OK.
Arkistointitunnus on yksilöllinen eikä kahta samaa tunnusta voi näin ollen esiintyä samassa yrityksessä.
Arkistointitunnus on yksilöllinen, mutta samannimisiä solmuja voi olla useampia.
Tunnuksen muokkaaminen
Saat muokattua arkistointitunnusta Ominaisuudet-ikkunan Asetukset-kehyksessä.
Kenttä
Selite
Arkistointitunnus
Yksilöllinen arkistointitunnus. Vaihda-painikkeen kautta siirrät kaikki järjestelmässä vanhalla tunnuksella olevat kohteet uudelle arkistointitunnukselle.
Teksti
Arkistointipuussa näytettävä arkistointitunnuksen selite. Voit muokata tekstin mieleiseksesi.
Arkistointi sallittu
Kyllä-vaihtoehto tarkoittaa sitä, että tunnukselle voidaan lisätä arkistoitavia kohteita arkistoinnissa toiminnolla Muokkaa | Uusi.
Ei-valinta estää kohteiden lisäämisen jolloin estetty kyseinen arkistointitunnus ei näy Muokkaa | Uusi toiminnon valikossa. Oletuksena ohjelmassa on optio Ei.
Tietojen kysyminen arkistoitaessa
Kyllä- tai Ei -vaihtoehdoilla valitset, kysyykö ohjelma kohteen tiedot suorittaessaan automaattista arkistointia. Kyllä-valinnan seurauksena kohteen arkistointi tapahtuu vasta, kun käyttäjä on syöttänyt sen tiedot (ks. kohta Arkistointi kysellen).
Näytettävät tiedot
Ohjelma näyttää arkistointipuussa kyseisen arkistotunnuksen kohdalla joko tunnuksen numeron ja tekstin, pelkän tunnuksen numeron tai pelkän selitteen, mutta ei lainkaan numeroa.
Arkistointitunnuksen muokkaaminen tapahtuu Asetukset-osiossa.
Tunnuksen poistaminen
Poista arkistointitunnus aktivoimalla poistettava tunnus puurakenteesta ja painamalla työkaluriviltä Poista, valitsemalla Muokkaa | Poista tai F7. Ohjelma kysyy varmennuksen asiaan, jonka jälkeen tunnus ja kaikki sille tallennetut kohteen poistetaan järjestelmästä.
Oletusarvojen palautus
Ominaisuudet-ikkunan Palauta oletusarvot –painikkeella voit palauttaa valittuna olevan arkistointitunnuksen alkuperäiset oletusarvot nykyisten arvojen tilalle. Mikäli valittuna on lisäksi ruutu Palauta koko puunäkymä, palautetaan oletusarvot kaikille arkistointitunnuksille, joille oletusarvoja on ylläpidetty. Näihin toimintoihin on oikeus ainoastaan NovaSuperUser-oikeuksilla.


